Viikonloppuna pääsin käymään ensimmäistä kertaa Tukholmassa. Tällaiselle vähän matkustaneelle reissu länsinaapuuriin oli mukava elämys. Matka starttasi Turusta, jossa ehdittiin ennen laivan lähtöä ihmetellä Turun linnaa.

 

01bc928daaba80faba79980ebbf8bf2283ede50f

Linna näytti mahtavalta ja vähän karmivalta. Olisi ollut siistiä päästä tutustumaan siihen myös sisäpuolelta, ehkä ensi kerralla :)

Tukholmassa oltiin jo aamukuudelta. Siihen aikaan ei mikään paikka ollut tietenkään vielä auki, joten aamupalalle pääsyä odotellessa käytiin kiertämässä vanhaa kaupunkia. 

016770719c50391f57c868c1840d277180db675a

Ensimmäisenä silmiin osui Riddarhuset. Nimi muistui mieleen jostain yläasteen ruotsin tunneilta.

0107b0e53b73ea8e590cb1a5a9ed9cf73f806a83

Kuninkaanlinna oli tottakai käytävä tsekkaamassa. 

Jossain vaiheessa tuli nälkä, ja haettiin aamupalaa eräästä leipomosta. Pääsin tilaamaan ruotsiksi! Vakaana aikomuksenani oli kuvata kaikki ruuat blogia varten.. Sämpylästä oli jäljellä suurin piirtein yksi suupala, kun tämän muistin. Damn. No, oli hyvää sämpylää joka tapauksessa.

Aamiaisen jälkeen lähdettiin tallustelemaan Djurgårdeniin. Tässä Tukholman kaupunginosassa sijaitsee mm. huvipuisto Gröna Lund, Nordiska Museet sekä Skansen-ulkoilmamuseo ja eläinpuisto. Eläinpuistossa käytiin, tosin huomattiin vasta sisällä, että se taitaa olla suunnattu lähinnä lapsiperheille.. Mutta mekin tykätään eläimistä!

orava-normal.jpg

"Mää syön tässä tätä käpyä ihan muina oravina."

susi-normal.jpg

Susiakin siellä oli. Ne eivät tahtoneet pysyä paikoillaan, joten hirveän laadukkaita kuvia ei saatu otettua.

karu-normal.jpg

karhu1-normal.jpg

Suloisia nalleja. Yksi kiipesi puuhun ja IHAN SELVÄSTI poseerasi tarkoituksella.

hirvi-normal.jpg

Hirvelle maistui lehdet.

hylje-normal.jpg

Mikä pallero! Tuumasin, että olisi kivaa olla hylje. Voisi vaan uiskennella ja lekotella päivät pitkät ja kasvattaa rasvakerrosta hyvällä omallatunnolla.

Eläinpuiston jälkeen suunnattiin kohti Tukholman keskustaa. Nälkäkin alkoi jo murista mahassa. Lounaspaikkaa saatiin hakea tovi, mutta lopulta päädyttiin erääseen kiinalaiseen ravintolaan. Tällä kertaa muistin kuvata annokset!

juhan%20ruoka-normal.jpg

Poikakaveri söi tällaista...

mun%20ruoka-normal.jpg

...ja minä söin tätä. Kanaa, vihanneksia ja cashew-pähkinöitä. Oli namia! 

Ruuan jälkeen oli vielä muutama tunti aikaa jäljellä. Poikakaveri olisi halunnut käydä Hard Rock Cafe:ssa, mutta matkalla sinne törmättiin odottamattomaan esteeseen. Ei nimittäin oltu tajuttu, että Tukholmassa oli lauantaina Stockholm Pride -tapahtuma, ja paraatin vuoksi tie oli aivan tukossa. Mentiin sitten toiseen kahvilaan, koska kakkua oli saatava.

01025ad99e01d4fe66d7d17d9cda9490bc46178f

Tämmöistä kaakkua söin. Oli ihan hyvää, tosin tällainen HC-kakunsyöjä olisi toivonut mutakakkumaisempaa koostumusta.

Satamaan saatiin kävellä Pride-kulkueen jäljessä. Ei taida koti-Jyväskylässä ihan heti tulla vastaavaan törmättyä! Oli nimittäin värikästä porukkaa. Laivaan päästiin, ja käytiin tax free -ostoksilla (ostin liikaa karkkia).

Hyvä reissu oli kaiken kaikkiaan. Nyt on mukava aloitella uutta viikkoa, keskiviikkona taidan päästä jo uuteen työhönkin kiinni :)