(Tällä kertaa toiminkin haamukirjoittajana, ja kirjoitan poikaystäväni puolesta postauksen hänen Saksan-matkastaan. Itse en siis ollut ollenkaan kyseisellä reissulla mukana. Joten tässäpä matkareportaasia Kölnistä ja Düsseldorfista :))

" - Lähetäänkö reissuun?

  -  Joo, lähetään!

Suurin piirtein näillä sanoilla päätimme kaverini kanssa lähteä matkaan. Aluksi tarkoituksena oli mennä Lontooseen. Määränpää vaihtui kuitenkin Saksaan siinä vaiheessa, kun huomasimme että Kölnissä järjestetään juuri matkamme ajankohtana maailman suurimmat videopelimessut (messuista lisää tietoa täällä http://www.gamescom-cologne.com).

Matka alkoi liian aikaisin: kello kahdelta aamuyöstä oli noustava ja lähdettävä ajamaan Helsinkiin lentokentälle. Yötaivasta halkoivat komeat salamat! Pääsimme onnellisesti perille, ja matka kohti Saksaa saattoi alkaa.

 Saavuimme aluksi Düsseldorfiin, josta jatkoimme Kölniin ja messuille. Messulipun hintaan kuului edestakainen matkustaminen messualueelle ja sieltä pois.

DSC_0109-normal.jpg

Kuten kuvasta saattaa huomata, porukkaa oli ainakin kiitettävästi!

Messuilla esiteltiin tulevia pelejä, ja osaa niistä pystyi myös itse testaamaan. Esittelyssä oli mm. Witcher 3, Metal Gear Solid 5, World Of Battleships ja Quantum Break. Joihinkin tosin sai jonottaa tunninkin verran..

DSC_0039-normal.jpg

DSC_0061-normal.jpg

DSC_0071-normal.jpg

DSC_0091-normal.jpg

Vaikka messut itsessään sulkeutuivat iltakahdeksan aikaan, pääsimme niiden jälkeen vielä tutustumaan Microsoftin messualeelle, jossa oli tarjolla suolaista purtavaa ja paikallista olutta. 

Tämän jälkeen päädyimmekin väsyneinä hotellille. Jalat olivat kipeät, ja parisängyssäkin jouduimme nukkumaan. Hotellin tiedoissa luki kaverin kohdalla "Frau" eli rouva - parisänky johtunee siitä. 

DSC_0083-normal.jpg

Pyörimme pelimessuilla vielä seuraavankin päivän. Nähtävää oli niin paljon, ettei kaikkeen ehtinyt tutustumaan kahdessakaan päivässä.

Kölnissä kävimme lisäksi katsastamassa Kölnin tuomiokirkon. 500 porrasta piti kiivetä, mutta näköala oli sen väärti!

DSC_0144-normal.jpg

IMG_2395-normal.jpg

IMG_2406-normal.jpg

Illalla kävimme irlantilaisessa baarissa, jossa päästiin ihmettelemään paikallisten omalaatuisia juomatottumuksia. Tässä kuva baarin juomalistasta: saksalaisilla on näemmä tapana sekoittaa olutta ja virvoitusjuomia.

DSC_0175-normal.jpg

Messujen jälkeen palasimme takaisin Düsseldorfiin ja vierailimme Classic Remise -automuseossa (museoon voi tutustua täällä http://remise.de/Classic-Remise-Berlin-english-summary.php).

IMG_2445-normal.jpg

IMG_2440-normal.jpg

Sen jälkeen mentiin Reinturm-torniin. Hissillä pääsi 172:een metriin ja näköala oli jälleen henkeäsalpaava.

IMG_2455-normal.jpg

IMG_2460-normal.jpg

Ennen lentokentälle lähtöä kävimme vielä syömässä. Olo oli hyvä mutta väsynyt - oli kiva käydä reissussa, mutta mukavaa oli myös palata kotiin!"

(Loppuun vielä kuva paidasta, jonka haamukirjoittaja sai tuliaisiksi. Siisti!)

0184c5b4d60756cdb4cbdce4c20addecb8caa352