Elämässä tapahtuu taas. Pari viikkoa sitten liityin eräälle sivustolle, jonka kautta voi "huutaa" itselleen freelance-töitä. Sivustoon pääsee tutustumaan tästä https://www.freelancer.com/jobs/1/

Sivustolla eri toimeksiantajat siis ilmoittavat töitä ja etsivät niille tekijää. Periaatteena on, että freelancer tekee työstä tarjouksen: millä hinnalla ja missä ajassa hän on valmis työn suorittamaan. Parhaan tarjouksen antanut saa sitten työn itselleen. Monet työtarjouksista ovat ulkomaalaisia ja muutenkin valikoima vaihtelee suuresti. Hyviäkin vaihtoehtoja on silti osunut silmään.

Omalla kohdallani kävi niin, että satuin huomaamaan suomalaisen toimeksiantajan ilmoituksen. Tein tarjouksen, ja sain työn. Kyseessä on eräänlaisena verkkoavustajana toimiminen ja avustaminen erinäisissä yrityksen pyörittämiseen liittyvissä tehtävissä.

Itse töitä en vielä ole päässyt aloittamaan, mutta tänään tutustuin jo tuleviin työtehtäviini toimeksiantajan laatimien materiaalien pohjalta. Alussa tarkoituksenani olisi työskennellä n. 10 tuntia viikossa ja kasvattaa viikottainen tuntimäärä vähitellen 15-18 tuntiin (nythän siis työskentelen jo 20 h viikossa toiselle toimeksiantajalle).

Asiaa pähkäiltyäni päätin hoitaa laskuttamisen UKKO.fi-palvelun kautta. Oman toiminimenkin perustaminen on käynyt mielessä, mutta ajatus tuntuu kuitenkin vielä melko vieraalta. UKKO.fi:n kautta voin laskuttaa aivan kuten yrittäjänäkin, mutta palvelu hoitaa vero- ja muut byrokraattiset asiat puolestani. 

Kaikki on vielä aivan alussa, mutta olen tyytyväinen! Pääsen kasvattamaan viikottaista työmäärääni, ja pääsen eroon Kelasta ja TE-toimistosta. Voin hoitaa kaikki työni etänä, mikä sopii minulle vallan mainiosti. Tässä uudessa työssäni tulen vieläpä hoitamaan melko monipuolisesti erilaisia tehtäviä, ja saan kokemusta monista uusista asioista - mikä toivon mukaan jälleen auttaa uraani eteenpäin. 

Että näyttää se elämä koko ajan kantavan, vaikka hirvittävästi pelkäsinkin (ja pelkään edelleen) jään pettävän alta.